VALMISTUS Kainuun talkkunjauho
on valmistettu ohrasta keittämällä ja paahtamalla. Paahdetut
jyvät on jauhettu sopivan Kainuun talkkuna valmistetaan kotimaisesta ohrasta. (huom. ei ole kasvatettu Talvivaaran kaivoksen lähialueella!). Talkkuna on kokojyvätuote, jossa ravintoaineiden määrät ovat samat kuin ohrajauhossa. Paahdetun viljan kosteus on kuitenkin vähäisempi kuin ohrajauhon, siksi se mahtuu pakattaessa pienempään tilaan. Talkkunajauho ei sisällä mitään lisäaineita. Se on turvallinen tuote, josta saa ohran antaman energian ja ravintoaineet vaivattomasti käyttöönsä. HISTORIA Suomessa talkkunajauho on tunnettu vuosisatojen ajan ja siitä on olemassa muunnoksia eri puolilla Suomea. Talkkunajauho on ollut kiireisten aikojen "pikaruokaa", josta on valmistettu työn keskellä hetkessä ravitseva puuro tai maitokäymisten lisäke. Talkkunajauho on tuonut vaihtelua aamupuurojen ja päiväkeittojen valikoimaan, aikana, jolloin ihmiset elivät omien peltojen ja oman karjan tuotteilla. Talkkunaa
on perinteisesti valmistettu monilla kainuulaisilla maatiloilla. Isoissa leivinuuneissa
paahdettiin
keitettyjä ohranjyviä, jotka jauhettiin kainuulaiseen tapaan sopivan karkeaksi Talkkunajauhosta, uunissa kuivattuna viljana, on olemassa tietoja Venäjän puolelta sekä niinkin kaukaa kuin Tiibetistä ja Skotlannista. MYYNTI Kainuun
talkkunaa saa parhaiten
|
|