KAINUUN TALKKUNA

(Talkon  från Kajanland)

Kainuun Talkkuna har framställts
av korn genom att koka och rosta.
Talkkuna-mjöl har malts lagom grov
för att användas som gröt, men
den kan också användas som
blandning med yoghurt, surmjölk,
fil eller med andra sädesprodukter.

Gröten tillagas så här:

1.   Koka upp vatten, tillsätt lite salt
      i det.
2.   Tillsätt talkkuna-mjöl och rör om
      då och då så att rättens
      konsistens liknar lös gröt.
3.   Låt gröten är baddas några
      minuter på en varm kokplatta.
4.   När gröten är färdig, kan man
      fötara den med smör, olika skav
      sylt och bär eller med socker
      och mjölk.

Tillverkare:

              Matti Arffman
             88120 Tuhkakylä
   kainuun.talkkuna@sotkamo.net
                  FINLAND